POM 9

thinx algemeen

thinx algemeen

Vervolg droom van Kim Leeuw

Mijn droom is om over tien jaar bij de top van de nationale- en internationale choreografen te horen. Om uitgenodigd te worden door Lightfoot en León, Nanine Linning of Conny Janssen Danst om een choreografie voor hen te maken. In mijn werk ben ik altijd op zoek naar fysieke uitdagingen. Beelden die in mijn hoofd zitten en deze concreet te maken. Mijn werk kenmerkt zich door passie, vrouwelijkheid, lichamelijkheid en esthetiek. Ik wil mijn materiaal toepassen op de beste dansers van binnen en buitenland en zo mijn idioom in dans nog verder te ontwikkelen. Dit jaar ga ik deze uitdaging weer aan, samen met het Parktheater. Zij die in mij geloven en de kans bieden mijn droom waar te maken.

16 en 17 mei: presentatie

Klik hier voor een impressie

Jeroens Clan

Cabaretgroep Jeroens Clan bestaat uit Bram Kroon (21), Jip de Poorter (20), Matthias Tuns (21) en Thijs Tervoort (21). Al vanaf de brugklas staan ze samen op het toneel. De eerste stappen in de cabaretwereld zetten ze op 13-jarige leeftijd op het jaarlijkse open podium van het Heerbeeck College in Best. In 2009 deed Jeroens Clan mee aan festivalCabareteSKE en won de Zilveren Kabouter en de publieksprijs. Dit festival opende deuren. Zo sloten de Clanners zich aan bij de Cabaretpoel, een traject waarbij ze de kans kregen in de kleine theaters van Nederland podiumervaring op te doen. In 2011 deed Jeroens Clan mee aan het Groninger Studenten Cabaret Festival. Het oude materiaal werd opzij gezet en er werd een begin gemaakt aan een nieuwe voorstelling. In het thinX-project gaat Jeroens Clan dit materiaal onder begeleiding van Oscar de Boer uitwerken tot een avondvullend programma.

2 en 3 mei: presentatie

Klik hier voor een impressie

Leon van der Zanden

In mijn voorstellingen heb ik het vaak tegen u. Ik vertel u iets, u reageert, wij communiceren. Normaal laat u zich vermaken door wat ik bedacht heb. Maar ondertussen gebeurt er meer. Onder de grappen en het lachen door vind er een andere communicatie plaats, soms voelbaar tijdens een stilte. Daar ga ik me dit seizoen in verdiepen. Om de theaterbeleving nog voller en unieker te maken. Voor mij én voor u. Waar ik me dit jaar ook sterk voor maak is het doorgeven van wat ik inmiddels geleerd heb. Samen met jonge talenten werken aan hun ambitie om van hun passie hun leven te maken. Ik ga ze niet vertellen hoe het moet, maar ze zelf hun sterke kanten laten ontdekken. Want voor mij is de cabaretier de aangewezen persoon om alles en iedereen de spiegel voor te houden. En daar zelf als eerste in te kijken.

26 en 27 sep: Rebel

16 dec: presentatie comedians Comedy Academy

31 jan: halve finale Culture Comedy Award,

8 t/m 10 apr: Presentatie Onder de woorden

Klik hier voor een impressie

Oscar de Boer

Zeggen wie je bent, het blijft lastig... Mijn naam is Oscar de Boer, ik ben 34 jaar, ik werd geboren in Indonesië en groeide op in Someren. Ik was geen goede leerling. Niet omdat ik niet graag leerde. Ik speelde bij Theaterplan, vertrok naar Amsterdam, studeerde aan de Frank Sanders’ Akademie voor musicaltheater. Werkte in musicals,

gaf les en maakte theaterstukken. Soms met succes, soms niet. Maar wat is succes? Ik verzamelde informatie,

leerde aanleg omzetten in talent en dromen in daden. Ik leerde te werken. Te zeggen wie je bent blijft lastig. Welnu, ik kan u zeggen wat ik kom doen. Ik kom theater maken, jong talent begeleiden, iemand helpen zijn verhaal

te vertellen en een gezelschap op te richten. Ik kan het niet beter verwoorden dan zo: Ik kom u laten zien wat ik geleerd heb. Neemt u het van mij aan, bestudeert u het... En vertel mij daarna wie ik ben.

De Bende van Oz (15 en 16 nov, 13 en 14 feb, 24 en 25 apr)

Jeroens Clan (presentatie 2 en 3 mei)

Het Predicaat (presentatie 6 en 7 juni)

Inge Wannet - Verhalenzoeker

Ik ben theatermaker. Mijn voorstellingen maak ik niet in een theaterzaal, maar daarbuiten. Bijvoorbeeld op straat, in een park of in een café. Ik laat verhalen zien waar u normaal misschien wel gewoon aan voorbij loopt. Ik doe dit door middel van luistervoorstellingen. U hoort de voorstelling via een hoofdtelefoon, terwijl u de voorstelling ziet gebeuren. Zo wordt de plek waar de voorstelling zich afspeelt een decor waar alles en iedereen er van wordt verdacht onderdeel te zijn van de voorstelling. In het kader van thinX ga ik zo’n luistervoorstelling

maken ín het Parktheater, óver het Parktheater. Daarvoor ga ik op zoek naar verhalen over deze plek. U zult me dit theaterseizoen daarom regelmatig aan het werk zien in het theater, zoekend naar verhalen, pratend met het publiek of schrijvend aan een tafeltje.

Achtertoneel (luistervoorstelling)

op 14 mrt, 16 apr, 3 mei en 6 juni

Klik hier voor een impressie

Vervolg droom van André ‘Drosha’ Grekhov

André ‘Drosha’ Grekhov is urban professional, breaker, popper en house dancer met meer dan vijftien jaar ervaring in wedstrijden, lesgeven en performen. Drosha is bekend vanwege zijn onorthodoxe stijl als danser van de hip hop groep Head2toe. Hij is de eerste Nederlander die erin slaagde om de wereldtitel ‘Experimentele hip hop’ te winnen. In 2009 was hij één van de initiatiefnemers van HipHopLab040, een succesvol platform voor jong talent met het Jongerencentrum Dynamo in Eindhoven als uitvalbasis. Zijn droom is het realiseren van volwaardige theaterstukken

met en door het jonge hip hop talent uit het zuiden. Dit jaar wordt het tweede hoofdstuk van zijn droom gedanst in de Kameleon en tijdens het openingsnummer van het Internationaal Kerstwintercircus.

25 t/m 31 dec: Openingsnummer Kerstwintercircus

18 en 19 apr: presentatie

De Bende van OZ (work in progress)

De Bende van OZ is een nieuw en jong theatergezelschap op zoek naar een stijl, naar een taal, naar de balans tussen muziek, tekst en beweging. Dit seizoen presenteert de groep onder leiding van Oscar de Boer drie eenakters met als thema ‘crisis’. Muziektheater gespeeld door jonge professionele acteurs die aan de weg timmeren. Voor een

generatie die is opgegroeid met televisie en film. Eenvoudig theater maar nooit makkelijk. Na elke voorstelling organiseert de groep een nazit, zodat u en de makers met elkaar in gesprek kunnen. Uw kritiek, vragen en opmerkingen zullen bijdragen aan de ontwikkeling van dit nieuwe gezelschap.

Wit (15 en 16 nov)

Vensters (13 en 14 feb)

Lola (24 en 25 apr)

Marcel Osterop / Het Zuidelijk Toneel

Met ingang van 2013 ben ik als theatermaker en toneelschrijver verbonden aan Het Zuidelijk Toneel.

Voor mij is er niets zo belangrijk als de plek waar ik schrijf. Vooralsnog deed ik dat onzichtbaar voor u. Maar vanaf dit jaar doe ik dat in het Parktheater, tussen de collega’s en het publiek van 'mijn theater’. Het komende seizoen werk ik in het Parktheater aan een nieuw stuk. Ik laat me inspireren door de gemeente Eindhoven waar ik undercover zal gaan. Ik ben benieuwd naar uw gedachtes hierover. Daarom wil ik u van harte uitnodigen om met mij een drankje te komen drinken. Mijn bevindingen hoort u terug in een stuk dat in september 2014 wordt opgevoerd.

Orde van de Dag - Het Zuidelijk Toneel / Marcel Osterop

i.s.m. Nieuw Utrechts Toneel op 3 okt, 28 nov, 30 jan, 3 apr

Klik hier voor een impressie

Meer weten over thinx? Klik hier.

thinX - jonge makers

Volgend seizoen gaat thinX groter groeien en haar activiteiten uitbreiden. In de eerste plaats krijgen de makers van het eerste uur, Marcel Osterop, Kim Leeuw, André Grekhov en Leon van der Zanden, de ruimte om een volgende stap te maken in hun artistieke ontwikkeling. De groep makers wordt vervolgens verder vergroot en versterkt met Oscar de Boer, de Bende van Oz, Inge Wannet en Jeroens Clan.

Hieronder stellen de makers zich voor. Klik op hun foto's.

Parktheater presents... thinX

____________________________________________________________________________