POM 6 kids

8

8

KAARTEN

zo 6 jan | MUZIEKTHEATER

zo 17 feb | MUZIEK

wo 20 en do 21 feb | TONEEL

zo 20 jan | MUZIEKTHEATER

zo 17 feb | MUSICAL

zo 3 mrt | MUZIEKTHEATER

Kapitein Winokio

Oeroude kinderliedjes in een nieuw jasje

Kapitein Winokio ging op zoek naar oude Vlaamse en Nederlandse kinderliedjes als tegengewicht voor de hapklare en snel vervliegende kinderpop. Liedjes als ‘Ikkeltje Kramikkeltje’, ‘Kortjakje’ en ‘Roodkapje’ zijn stuk voor stuk pareltjes muzikaal erfgoed. Kapitein Winokio viste en friste ze op.

Met deze leuke mix van muziek, interactie, performance en humor is Kapitein Winokio de Robin Hood van de kindermuziek. Kinderen kunnen hun keel smeren en hun beste dansschoentjes aandoen, want een show van Kapitein Winokio staat gelijk aan meezingen en meedoen.

+ Kapitein Winokio is Winok Seresia, speelt zelf een tiental instrumenten waaronder drums

+ O.a. Kamagurka, Stijn Vandeputte en Jan Decleir werkten samen met Kapitein Winokio

Philipszaal 14.30 uur

Ro Theater

Woef Side Story

‘Romeo en Julia’ voor honden

Twee smoorverliefde honden en ruziënde hondenrassen: in ‘Woef Side Story’ staan rashonden tegenover straathonden om een vete uit te vechten. Inzet is een crossveldje, domein van een roedel straathonden, dat plaats moet maken voor een hondenuitlaatplaats voor ‘vergunninghouders’. De eigenaresse van een hondenkapsalon Godelinde Schoonbroek, heeft voor haar hond haar oog laten vallen op de hond van de valse dokter Prick. Maar straathond Toto gooit roet in het eten...

Een theaterfeest met humor, kleurrijke decors en kostuums en bloed, zweet en hondentranen.

+ Eerder te zien met ‘Moord in de Kerststal’ en ‘Woest Water’

+ Met: Arjan Ederveen, Alex Klaasen, Gijs Naber, Sylvia Poorta e.a.

+ Tekst: Arjan Ederveen en Don Duyns. Muziek: Fons Merkies. Liedteksten: Alex Klaasen. Regie: Pieter Kramer

Philipszaal 19.00 uur

Sesamstraat

Elmo is jarig!

Vrolijk verhaal voor kleintjes

Sesamstraat is terug in het theater met een feest vol (verjaardags)liedjes die kinderen, ouders en grootouders allemaal mee kunnen zingen. In het vrolijke ‘Elmo is jarig’ bereiden Bert, Ernie en Tommie de verjaardag van Elmo voor. Die is net als ieder kind wat zenuwachtig en slaapt de nacht voor zijn verjaardag niet zo lekker als anders. Gaat dat wel goed komen? Na afloop kunnen de bezoekertjes Elmo in de foyer feliciteren en mogen ze op de foto met de bewoners uit de beroemdste straat ter wereld.

+ In 2010 was Sesamstraat voor het eerst te zien in het Parktheater

+ Tekst: Sjoerd Kuyper. Muziek: Tjeerd Oosterhuis

Endinet-zaal 14.00 uur

Studio 100

Bumba in dromenland

Kleurig peutertheater over ondeugend clowntje

Kleine Loes moet elke avond op tijd naar bed, samen met haar knuffel Bumba. Maar de knuffel komt plotseling tot leven en neemt haar mee naar een wereld waar alles mogelijk is: het Bumba-

circus!

Het leuke en ondeugende clowntje Bumba komt naar het Parktheater. En hij is niet alleen, want Bumba neemt al zijn trouwe vriendjes mee. Laat uw kleintjes net als Kleine Loes meedromen met de grappen en grollen van Bumba en zijn vriendje Bumbalu in ‘Bumba in dromenland’!

+ Bumba behoort tot de populaire exportproducten van Studio 100

+ Ook op de Vlaamse en Nederlandse televisie te zien

+ Herkenbaar voor de allerkleinsten

Endinet-zaal 13.00 en 15.15 uur

Oorlogsgeheimen

Naar het boek van Jacques Vriens

Een voorstelling over geheimen, helden, angsten en vriendschap. Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden, zoals de Engelse piloot die op zolder verstopt zit. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft.

+ Productie van Van Engelenburg Theaterproducties (VET), de makers van ‘Achtste-groepers huilen niet’ (Musicalworld Kids Award 2011)

+ Met: Theun Plantinga en Ida van Dril. Regie: Pepijn Cladder. Muziek: Arthur Umbgrove

Philipszaal 14.30 uur

Theater Terra

Koning van Katoren, de musical

Over draken, vogels en exploderende appels

Het land Katoren heeft al zeventien jaar geen koning meer gehad. Sinds de vorige koning overleed wordt het land bestuurd door zes ministers en zij vinden het wel best zo zonder koning. Dan is daar ineens de jonge Stach. Hij wil graag de nieuwe koning worden, maar de ministers vinden dat hij zich moet bewijzen en geven hem allerlei onmogelijke opdrachten. Stach zet alles op alles om Koning van Katoren te worden.

Want voor ieder probleem is een oplossing te vinden, als je maar zelf blijft nadenken.

+ Theater Terra is bekend van o.a. ‘Kikker’ en ‘De Gebroeders Leeuwenhart’

+ Naar het beroemde boek van Jan Terlouw

+ Met: Sander de Heer, Soy Kroon, Dennis Willekens e.a.

+ Muziek: Fons Merkies & Floris Verbeij. Regie: Theun Plantinga

Endinet-zaal 14.30 uur