POM 6 kids

6

6

KAARTEN

zo 2 dec | TONEEL

zo 16 dec | MUSICAL

zo 16 dec | MUZIEK

za 8 dec | TONEEL

zo 9 dec | MUZIEKTHEATER

za 22 dec | MUSICAL

Dora Live! De stad met het

verloren speelgoed

Help mee de weg te vinden!

Het vrolijke, ondernemende meisje Dora maakt in deze heerlijke musical allerlei avonturen mee. Met haar vriendje, het aapje Boots, gaat Dora op ontdekkingsreis in de jungle van Zuid-Amerika. Ze wil alles weten over de dieren, bloemen en planten die in het oerwoud leven. Natuurlijk gaat ze niet op pad zonder haar zingende landkaart en een rugzakje met survivalgereedschap. Maar Dora kan ook de hulp van het publiek goed gebruiken, dat wordt gevraagd te helpen met zingen en kaartlezen. Ga je mee met Dora, Boots, haar neefje Diego en haar vriendjes op een spannende reis?

+ Naar het animatie-kinderprogramma op Nickelodeon

Endinet-zaal 13.30 en 16.30 uur

Dirk Scheele

Warme handen koude voeten

Warme wintervoorstelling

Brrrrrrrr... Wat kan het koud zijn in december. Maar ook heel gezellig! Deze voorstelling gaat over warme handen, koude voeten, oliebollen, sterretjes en vuurwerk. Dirk Scheele zingt onder de kerstboom prachtige decemberliedjes over Kerstmis, de winter en verkouden worden. Samen met zijn buurmeisje gaat Dirk de kerstboom versieren. En als het gaat sneeuwen, wordt er volop sneeuwballen gegooid. Maar wat blijkt nu? De Kerstman heeft ineens een dagje vrij genomen en wil samen met Dirk en de kinderen in de zaal muziek maken. Nou Kerstman, laat maar eens wat horen!

+ Dirk Scheele is bekend van zijn liedjes en televisieprogramma's op de kinderzender Nickelodeon

+ Vorig seizoen te zien met ‘Ik woon in een huis’

+ Op 21 oktober ook te zien met ‘Z’n Leukste Liedjes’

Philipszaal 11.00 en 14.30 uur

Theater Terra

Os & Ezel

Niks mis met Kerstmis

Wat gebeurde er nou eigenlijk tijdens de kerstnacht tweeduizend jaar geleden? We kennen allemaal het verhaal van de geboorte van het kerstkind. Maar niemand heeft de Os en de Ezel ooit gevraagd om hún versie te geven van wat er die nacht is gebeurd.

Gelukkig is Evangelist Kees er. Hij zal voor de Os en de Ezel in het Parktheater publiek vinden om hun verhaal te kunnen vertellen. Een grappige en ontroerende musical over vriendschap tussen dieren, opofferingsgezindheid en de onschuld waar de wereld zoveel aan te danken heeft.

+ Theater Terra is bekend van ‘Kikker’, ‘Kleine Ezel’ en ‘Dolfje Weerwolfje’

+ Met: Theun Plantinga, Koen Iking e.a.

+ Muziek: Fons Merkies & Jan Tekstra. Regie: Dick van den Heuvel & Benno Hoogveld

Philipszaal 19.00 uur

De Toneelmakerij & Firma Rieks Swarte Pinokkio

Naar de beroemde klassieker van Carlo Collodi

‘Pinokkio’ is een wilde voorstelling voor grote en kleine rebellen. Een feestelijke levensles over een houten jongen in een absurde wereld. Een wereld die bij nader inzien veel weg heeft van die van ons. In een decor vol geheimen van de meesterlijke ontwerper Rieks Swarte is de verbeelding aan de macht: in een handomdraai van het marionetten-theater naar het binnenste van de Grote Haai. In een hilarische zoektocht ontdekken zeven acteurs hoe het is om Pinokkio te zijn. Wie het langste braaf blijft, wordt een echte jongen.

+ Won de Zilveren Krekel 2011 voor ‘De Storm’

+ Met: Tjebbo Gerritsma, Rogier in ’t Hout, Roel Adam, Ferdi Janssen e.a.

+ Bewerking: Ko van den Bosch

+ Regie: Liesbeth Coltof

Philipszaal 14.30 uur

De Griezelbus

Durf jij in te stappen?

Tijdens de Kinderboekenweek nodigt een bekende schrijver een leraar met zijn leerlingen uit voor een speciale tocht in zijn griezelbus. Tijdens de rit leest de schrijver griezelverhalen voor uit zijn nieuwe boek. Hierbij gebruikt hij een aantal voorwerpen die hij in de bus heeft uitgestald. Naarmate de tocht vordert, blijkt echter dat iemand in de bus een akelig geheim heeft. Zijn er misschien nog meer leerlingen die iets te verbergen hebben? ‘De Griezelbus’ is een adembenemende voorstelling voor iedereen die durft!

+ Gebaseerd op het beroemde kinderboek ‘De griezelbus 1’ van Paul van Loon

+ Bij het ter perse gaan van deze brochure was er nog geen cast bekend

+ Regie: Jerry Rijstenbil

Philipszaal 19.00 uur

Te koop:

Ontroerend goed

Kwaliteitstheater voor ‘n prikkie

De huizenmarkt zit op slot, maar bij Parktheater Eindhoven stroomt het ‘ontroerend goed’ lekker door! Uit de enquête die wij vorig seizoen hielden, bleek uw waardering voor deze theaterserie. Daarom presenteren we opnieuw Ontroerend Goed: zestien gezelschappen in de genres toneel, dans, cabaret en jeugd/familie.

Ze zijn niet bekend van televisie, maar hebben zich ‘op eigen kracht’ bewezen bij het publiek. U kunt ze bij het Parktheater voor slechts 11,40 euro bezoeken. Bent u iemand die durft? Die graag nieuwe dingen beleeft en open staat voor nieuwe inzichten? Dan is deze serie iets voor u!

Tipje van de sluier bij deze voorstelling: Muzikaal en brutaal

+ U betaalt tot zes weken voor de voorstelling 11,40 euro (incl. consumptie), daarna maken we titel en gezelschap bekend en geldt de normale, hogere toegangsprijs

+ Tip: Dinerarrangement mogelijk

Philipszaal 14.30 uur