POM 6 kids

5

5

KAARTEN

vr 2 nov | DANS

zo 18 nov | MUZIEKTHEATER

zo 25 nov | DANS

za 3 nov | CABARET

zo 11 nov | MUSICAL

zo 2 dec | MUZIEKTHEATER

Saartje van Camp

Walla Kristalla

Kinderliedjes uit alle landen en culturen

In 'Walla Kristalla' draait alles om het nieuwsgierige, tegendraadse meisje Saartje. "Waarom wil je niet gewoon naar de McDonald's, net als alle kinderen?", zucht haar vader. Saartje luistert niet. Eigenwijs als ze is, stapt ze overal naar binnen: bij de Turk op de hoek met z'n gekke gebakjes, bij de Surinamer met z'n broodjes pom, bij de toko waar het een beetje stinkt, bij het marktkraampje met de zoete en scherpe etensgeuren. Op een dag hoort ze vrolijke muziek in het exotische tentje Sribi Swietie. Ze glipt naar binnen en komt in een spannende, wonderlijke wereld terecht.

+ Spel en concept: Saartje Van Camp, celliste bij Spinvis

+ Met wisselende muzikanten, waaronder Saartje Van Camp, Oene van Geel, Michiel van Dijk, Brice Soniano, Nout IngenHousz

+ Regie: Rene Groothof

Philipszaal 14.30 uur

De Stilte

Mr. Pickwick

Avontuur in de kinderwereld

De Stilte heeft zich ontwikkeld tot een van de populairste dansgezelschappen voor de jeugd, met liefdevolle voorstellingen vol humor, gekke vondsten en vreemde personages.

‘Mr. Pickwick’ is in 2009 gemaakt bij productiehuis Generale Oost en onder leiding van Jack Timmermans door de choreografen in een nieuw jasje gegoten.

Met behoorlijk wat tegenzin komt Mr. Pickwick terecht in de wereld van het kind. Ver weg van zijn bekende grotemensenwereld raakt hij verstrikt in een avontuur. Hij leert dat de rijkdom van de kinderwereld een groter bezit is dan de gewichtigheid van zijn vertrouwde bestaan. Twee dansers presenteren in dit verhaal een surrealis-tische, magische voorstelling.

+ Choreografie: Andrea Palombi en Sara Lourenco. Muziek: Juur van Diggele

Philipszaal 14.30 uur

Karel de Kok en het schilderij

voor Sinterklaas

Waar blijft Sinterklaas toch?

Niet ver hier vandaan ligt ‘Klaagmaarnietland’, een prachtig land waar iedereen altijd lacht en Koning Klaagmaarniet de scepter zwaait. Op het kasteel van de koning werken de vrolijke vrienden Karel de Kok, de altijd drukke hoofdlakei Franciscus en de lieve hofdame Frandolien. De drie vrienden zorgen ervoor dat alles reilt en zeilt op het kasteel.

Op 5 december ontvangen Karel en zijn vrienden Sinterklaas en zijn pieten op het kasteel.

Iedereen staat klaar, maar... waar blijft Sinter-klaas? Een hilarisch avontuur met veel muziek, dans en doldwaze humor.

+ Toert sinds 2003 door het land, voor het eerst in het Parktheater

+ Van de makers van o.a. ‘Thomas de Stoomlocomotief’ en ‘Klein Duimpje De Musical’

Endinet-zaal 11.00 uur

Introdans Ensemble voor de Jeugd

Levedeliefde

Dans om verliefd op te worden!

Verliefde broden, ontroerende en gekke duetten, kusjes krijgen van je moeder, bedolven worden onder rozenblaadjes... Je kunt het zo gek niet bedenken of in ‘Levedeliefde’ komt het aan bod. In een pittig tempo passeren zeven aanstekelijke choreografieën de revue: het humoristische ‘Pas de Danse’ van de Zweed Mats Ek, het nieuwe ‘Longing’ van Uri Ivgi en Johan Greben over de liefde tussen een prins en een prinses. Ook de finale is een premiere voor Introdans: ‘Sinfonía India’ van de Spaanse choreograaf Nacho Duato, dat geinspireerd is op Indianendansen. “Fijne slapstick vol visuele gekkigheid” (Het Parool).

+ Verder met werk van Ohad Naharin, Fernando Melo, David Middendorp, Cayetano Soto

+ Vorig seizoen te zien met ‘Gekkebekken’ en ‘menEErvanManen’

Philipszaal 19.00 uur

Pieter Tiddens

FamiliePretCabaret

Advocaat van ouders en kinderen

Wat een kind niet mag en vaders en moeders nooit doen, deed Rudolphe Salis wel. In 1881 ging hij in een Parijs cafe op een tafel staan. Hij zong een lied, gaf een aai en deed raar. Zo is het cabaret begonnen. Wat Rudolphe Salis toen deed, doet Pieter Tiddens nu. Hij is brutaal en stapt bij jou op tafel. En hij nodigt iedereen uit om ook op tafel te komen staan. Hij wil dat het hele land op tafel gaat staan! Met veel humor, ernst, zelfspot en mooie liedjes. Ook ouders en begeleiders hebben veel plezier van deze voorstellingen. Daarom: familiepretcabaret!

+ Maakte succesvolle kindercabaretvoorstel-lingen zoals ‘Broodje Kind’

+ In 2012 speelde hij ‘Superpapa’, de 7e editie van Kindercabaret

Philipszaal 19.00 uur

Thomas de Stoomlocomotief

Nieuwe show

Iedereen instappen!

Thomas en zijn vriendjes beleven weer spannende en grappige avonturen. De levensgrote, rijdende treinen, vrolijke muziek en kleurrijke decors maken deze nieuwe show tot een theaterfeestje voor de hele familie. Uiteraard komen alle bekende figuren uit de tv-serie voorbij: de Dikke Controleur, Thomas en zijn vrienden Percy, James en Gordon. Na de voorstelling komen de acteurs naar de foyer voor een uitgebreide Meet & Greet.

Kom verkleed als Thomas, machinist, dikke controleur of een van de andere figuren uit de Thomas serie. Schrijf je in bij de Thomasbalie en wie weet win jij een fantastische Thomas-prijs!

+ Gebaseerd op de populaire tv-serie op Nickelodeon

+ Vorig seizoen te zien met ‘Thomas en het Circus’

+ Met: Peter Lusse e.a.

Endinet-zaal 14.00 en 16.00 uur