POM 6 kids

4

4

Jeugdtheaterdagen

in de herfstvakantie

Spannend, grappig en soms verdrietig of zelfs griezelig. Theater is voor iedereen en altijd een belevenis. Wil jij ook theater beleven? Dat kan. Want tijdens de herfstvakantie zijn er in Parktheater Eindhoven allerlei leuke voorstellingen te zien voor jou, maar ook je ouders, grootouders, je vrienden en vriendinnen.

KAARTEN

zo 21 okt | TONEEL

zo 21 okt | MUZIEKTHEATER

vr 19 en za 20 okt | MUSICAL

zo 20 okt | CABARET

zo 21 okt | BEELDEND/WORKSHOP

Jeugdtheater het Blauwe Huis Poep!

Dierenslapstick

Op een dag komt de kleine mol boven de grond om te kijken of de zon al op is. En dan gebeurt het: iets ronds en bruins komt precies op zijn kop terecht. Wie heeft dit gedaan? De mol gaat direct op onderzoek uit. Hij vraagt alle langskomende dieren of zij hier meer van weten. Maar allemaal kunnen ze bewijzen dat zij de dader niet zijn. Dan komen er twee strontvliegen langs

Een vrolijke slapstickvoorstelling vol dieren en dierenpoep.

+ ‘Poep!’ is de grote succesvoorstelling van Jeugdtheater Het Blauwe Huis

+ Gebaseerd op het prentenboek ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’ van Werner Holzwarth en Wolf Erlbruch

+ Met: Olaf van de Ven of Chris Koopman en Christiaan Bloem

Kameleon 11.00 en 14.00 uur

Dirk Scheele

Z’n Leukste Liedjes

Meezingen geblazen!

Ieder kind heeft wel zijn eigen favoriete Dirk-liedje. In de solovoorstelling ‘Z’n leukste liedjes’ speelt Dirk Scheele daar vrolijk op in. Er volop ruimte voor verzoeknummertjes. Genres als rock-‘n-roll, blues, pop en wereldmuziek passeren de revue in een eigen herkenbare stijl. Dirk Scheele vertaalt ze naar het niveau van de kinderen. De liedjes zijn afwisselend, ingetogen en opzwepend en kunnen gemakkelijk meegezongen worden.

+ Dirk Scheele is bekend van zijn liedjes en televisieprogramma's op de kinderzender Nickelodeon

+ Vorig seizoen te zien met ‘Ik woon in een huis’

+ Op 16 december ook te zien met ‘Warme handen koude voeten’

Endinet-zaal 10.30 en 13.30 uur

Arno Huibers

Dagje Clowns

Een spannende wereld zonder woorden

Arno Huibers is een clown met een opmerkelijke suggestieve kracht. Vrolijk en teder. Rustig en opwindend. Zonder woorden en met muziek. Kinderen kunnen een dag lang onder de paraplu van Arno Huibers proeven van clownerie. Er zijn drie voorstellingen van ongeveer dertig minuten en drie workshops waaraan kinderen kunnen deelnemen. Dit alles binnen het thema: ‘Zijn er nog goede clowns?’

+ Workshops vinden plaats achter op het podium (max. 20 kinderen per workshop)

+ Maximaal 1 begeleider (gratis toegang) per kind bij de workshops

Philipszaal vanaf 11.00 uur

Maud Mulder e.a.

Doornroosje, de musical

De kus van een droomprins

Het eeuwenoude sprookje van Doornroosje komt als spetterende familiemusical naar Parktheater Eindhoven. Maud Mulder zal de rol spelen van de mooie prinses die zich prikt aan een spinnenwiel, om pas na honderd jaar slapen wakker gekust te worden door haar droomprins. De enthousiaste cast laat de kinderen en hun (groot)ouders genieten van een sprookje vol swingende muziek, uitbundige kostuums en veel humor.

Kom verkleed als jouw favoriete sprookjesfiguur en schrijf je in bij de toverbalie in de foyer van het theater. De mooiste creaties worden beloond met een sprookjesachtige prijs!

+ Maud Mulder is o.a. bekend van ‘Idols’ en haar rollen in ‘Roodkapje’ en ‘De Gelaarsde Kat’

+ Na afloop is er in de foyer een Meet & Greet met de cast

vr 19 voorpremiere / za 20 premiere

Endinet-zaal 19.00 uur

Rob en Emiel

Tsjongejonge

Magisch genieten en leren

Met behulp van magie en korte verhalen nemen goochelkampioenen Rob en Emiel je mee op een reisje door de magische wereld. In deze ‘Tsjongejonge!’ laten de twee heren hun mooiste acts zien. Maar ook leer je hoe je meer zelfvertrouwen kunt krijgen met behulp van een paar kleine trucs. Dus genieten en leren bij Rob en Emiel in een interactieve theatershow!

Laat jezelf verwonderen, verbazen en verrassen!

+ Geen kinderen? Voor volwassenen is er ’s avonds de voorstelling ‘Geknipt & geschoren’ te zien

+ Vorig seizoen met ‘Magic Cabaret Theater Dinner’ in Parktheater Eindhoven

Philipszaal 14.30 uur