POM 6 kids

3

3

KAARTEN

15 za 16 zo sept | TONEEL

vr 12 okt | MUZIEK

zo 30 sept | MUZIEK

zo 7 okt | MUZIEKTHEATER

zo 14 okt | KLASSIEK BALLET

Tosca Menten Plofzak Drollemans, Tosca Menten draait door

Bel de dokter!

Een komische en muzikale voorstelling over fantasie. Kinderboekenschrijfster Tosca Menten neemt je mee naar de binnenkant van haar hoofd. Daar wachten nog duizend ideeën ongeduldig tot ze worden opgeschreven. Het borrelt er en bruist... Het spettert en sist... Plotseling brandt er iets aan. Het gaat walmen! Het rookt! Hellup! Bel de dokter! Tosca Menten kookt over!

+ Voorstelling in het kader van de Kinderboekenweek 2012

+ Tosca Menten schreef bijna 20 boeken voor kinderen van alle leeftijden

+ Begeleiding: Kiki Schippers (spel & zang) en Los Rubios (Mirek Walton: gitaar en piano en Jorind Josemans: accordeon)

+ Regie: Kiki Schippers

Philipszaal 19.00 uur

Ballet van het Nationaal Opera- en Ballettheater

van Kharkow Doornroosje

Bekend sprookje op kindermaat gesneden

Verteller Marc Krone neemt jong en oud mee in dit wereldberoemde sprookje vol goede en slechte feeën, prinsen en betovering. Met de dansers van het Ballet van het Nationaal Opera- en Ballettheater van Kharkow (Oekraine) heeft hij het sprookjesballet ‘Doornroosje’ op kindermaat gesneden. De boze fee Carabosse is niet uitgenodigd bij de doop van prinses Aurora. Ze spreekt de vloek uit dat Aurora zich ooit zal prikken aan een naald en dan sterft. Dankzij goede fee Lilac verzinkt Aurora slechts in een diepe slaap. Het wachten is op de prins die haar wakker kust.

+ Muziek: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski

+ Marc Krone was vorig seizoen verteller bij ‘Sneeuwwitje en de 7 dwergen’

Philipszaal 15.00 uur

hetpaardatvliegt

Rooie Kop

Een ode aan de driften

Kinderen: ze zien er schattig uit, maar diep van binnen borrelt, kookt en stoomt de drift. Ze zijn jaloers en egoistisch, ze kunnen niet tegen hun verlies en willen altijd hun zin hebben. En dat is maar goed ook. Als kind moet je je staande houden. Maar wat als wij, volwassenen, dat nou eens zouden doen?

Tijdens een expeditie in IJsland komen we onze driften, onze tomeloze woede, ongeremde schaterlachen, intens verdriet en diepgewortelde schaamte tegen en gaan we niet delen en niet samenspelen. Een muzikale en grappige ode aan de drift, die het hoofd prikkelt en het hart raakt.

+ Vorig seizoen te zien met ‘Niks mee te maken’

+ Geïnspireerd door slapsticks, tekenfilms, kleuters en Charlie Chaplin

+ Huisgezelschap van het Parktheater

+ Met: Loek Beckers, Annemiek Nienhuis en Reem Wittenbols.

+ Compositie: Tjerk v.d.Ham

Philipszaal 14.00 uur

Te koop:

Ontroerend goed

Kwaliteitstheater voor ‘n prikkie

De huizenmarkt zit op slot, maar bij Parktheater Eindhoven stroomt het ‘ontroerend goed’ lekker door! Uit de enquête die wij vorig seizoen hielden, bleek uw waardering voor deze theaterserie. Daarom presenteren we opnieuw Ontroerend Goed: zestien gezelschappen in de genres toneel, dans, cabaret en jeugd/familie.

Ze zijn niet bekend van televisie, maar hebben zich ‘op eigen kracht’ bewezen bij het publiek. U kunt ze bij het Parktheater voor slechts 11,40 euro bezoeken. Bent u iemand die durft? Die graag nieuwe dingen beleeft en open staat voor nieuwe inzichten?

Dan is deze serie iets voor u!

Tipje van de sluier bij deze voorstelling: Als niemand je gelooft

+ U betaalt tot zes weken voor de voorstelling 11,40 euro (incl. consumptie), daarna maken we titel en gezelschap bekend en geldt de normale, hogere toegangsprijs

+ Tip: Dinerarrangement mogelijk

Philipszaal 14.30 uur

Alfred J. Kwak Vader

Nieuw avontuur in Eend Grote Terts

...Spetter pieter pater, lekker in het water

ga maar vast naar huis, ik kom een druppel later...

Alfred J. Kwak is al ruim dertig jaar razend populair over de hele wereld. Het grappige en muzikale eendje waggelt vrolijk door het leven. ‘Vader’ is een spannend nieuw muzikaal avontuur, waarin Alfred misschien wel voor het grootste raadsel van zijn leven komt te staan. Muziektheater in Eend Grote Terts voor de hele familie, uitgevoerd door jonge, talentvolle podiumkunstenaars.

+ Tekst en regie: Herman van Veen (geestelijk vader Alfred J. Kwak)

+ Met: Max Douw, Mark Haayema, Senna Gourdou e.a.

+ Band o.l.v. Marnix Dorrestein

Endinet-zaal 13.00 uur