POM 5

fruitscore

fruitscore

De fruitrecensenten proosten met een smoothie

Eindhoven Dichtbij: Fruitscore

15

Hoe smaakt een avondje theater?

Twintig passievruchten, tien bananen, negen kersen, zes appels, vier peren, drie citroenen, een tomaat en een pepino. Dat is de oogst van een smakelijke samenwerking met Eindhoven Dichtbij in het afgelopen theaterseizoen. Deze aanzienlijke fruitmand is gevuld door zo’n vijftig recensenten die via www.eindhovendichtbij.nl bereid zijn gevonden een voorstelling te bezoeken in het Parktheater en deze te beoordelen aan de hand van een stuk fruit; de fruitscore! Van Spuiten en Slikken tot Nijntje, van Die Zauberflöte tot Lebbis, van Kruimeltje tot De Eetclub.

Proost

Bij de presentatie van het nieuwe theaterseizoen kwam een aantal fruitjunks bij elkaar om te proosten op de fruitscore met een smoothie gemaakt van de fruitsoorten. Daarna werd er geproefd aan het nieuwe theaterseizoen van het Parktheater.

Alle scores bij elkaar

Wat heeft Daddy Cool gescoord? Waarom kreeg Burn the Floor een passievrucht? Hoe komt Dolf Jansen aan die banaan? Alle fruitscores zijn gedurende het theaterseizoen verschenen op www.eindhoven.dichtbij.nl.

"We hebben de voorstelling een citroen gegeven aangezien het ontzettend verfrissend was om mee te maken. Het viel buiten de Nederlandse cultuur maar het viel ontzettend goed” (Duncan en Joey bij Under African Skies. Zie ook hun videoverslag op deze pagina)

"Ik heb gekozen voor de banaan als fruitscore. Dit omdat ik erg heb gelachen om de herkenbare en hilarische voorstelling (Kim van den Broek bij Mama)

“Het was absoluut een passionele voorstelling”(Joost van de Ven gaf Die Zauberflöte een passievrucht)

“Een peer, een matige voorstelling die niet blijft hangen. Maar wel een 'toffe peer'.” (Ellen Schoumacher bij opera Carmen)

“Absoluut de kers op de taart! Ik heb een hele mooie avond in het Parktheater gehad. De zaal was nagenoeg gevuld en de sfeer was goed. Vooral na de pauze kwamen de verhaallijnen en levenslessen in de voorstelling samen: erg mooi.” (Gerdie Persoons bij Vertellingen van 1001 Nacht)

Parktheater Eindhoven bedankt alle fruitrecensenten!

BEKIJK ALLE FRUITSCORES HIER