POM 5

pionier terugblik2

pionier terugblik2

In gesprek met actrice

Maartje van de Wetering

Edo Brunner met kok Mehdi Reschok van Park & Pluche

Maartje van de Wetering

Edo Brunner temidden van Iselle en Michelle in Park & Pluche

De pioniers praten na in het Theatercafé met acteur Edo Brunner

Geraakt door ‘Hamlet’

van Noord Nederlands Toneel

Een van de hoogtepunten van het vorige theaterseizoen was voor ons ‘Alice in Wonderland’ van het Noord Nederlands Toneel. Onze verwachtingen van ‘Hamlet’ waren dus hooggespannen. Zouden ze ons weer net zo weten te raken als bij hun vorige voorstellingen?

Wat we zo goed vinden aan het Noord Nederlands Toneel zijn hun sterke acteurs. Ze hebben een groep getalenteerde spelers weten te verzamelen, zoals Malou Gorter, die Shakespeare’s teksten weet uit te spreken alsof het alledaagse zinnen zijn, zonder dat ze hun schoonheid verliezen. Of Joke Tjalsma, die een groot komisch talent heeft. En Maartje van de Wetering, die zowel licht en onschuldig kan spelen als duister en dreigend.

Ook hun dramaturgische keuzes vinden we vaak interessant. Ze kiezen klassieke stukken, of bekende boeken, maar geven daar altijd een eigen draai aan. Het Noord Nederlands Toneel weet altijd mooi een bepaalde sfeer neer te zetten en deze vervolgens weer helemaal af te breken. Ze zet haar toeschouwer steeds weer op het verkeerde been. Niets is wat het lijkt.

En we zijn altijd onder de indruk van hun decors. Voor het decor van ‘Hamlet’ is multitalent Ko van den Bosch verantwoordelijk. Ook de bewerking van het stuk nam hij voor zijn rekening. Hij vormt een sterk duo met regisseuse en artistiek leider Ola Mafalaani.

We zijn zeker geraakt en met ons de hele zaal, want het bleef lang stil voordat het applaus losbarstte. We verheugen ons nu al op de voorstelling in het Parktheater en raden iedereen aan om te komen kijken.

Iselle Claassens en Michele Rijzewijk

Iselle Claassens en Michele Rijzewijk Noord Nederlands Toneel Hamlet

zaterdag 28 april

Parktheater Pioniers

terugblik 2

12