POM 5

inleiding

inleiding

Een vogel van goud en een brochure met een rood hart

Voor u ligt of staat de vijfde en tevens de laatste POM van het theaterseizoen 2011/2012.

U denkt misschien: wat doet die vogel daar die de cover van de POM binnenspringt? Op 30 mei mocht het Parktheater de Gouden Struis, dé marketingprijs voor de podiumkunsten, in ontvangst nemen. We zijn er trots op en het ondersteunt ons in de keuzes die we maken en de weg die we als Parktheater zijn opgegaan.

Een van die wegen die we volgen is samenwerken met vaste bezoekers, onze pioniers die specialisten in een genre of gezelschap zijn. Ze hebben zich ingezet voor dertien voorstellingen en hun passie en theaterervaringen via verschillende kanalen met u gedeeld. Dat hebben ze geweldig gedaan.

“Een mooiere afsluiting van het dansseizoen kan ik me niet wensen”, zegt de laatste pionier van het seizoen, Léon van der Zanden. Hij doelt op de voorstelling ‘Move tot Move’ van Nederlands Dans Theater 1, op 5 juni in het Parktheater. Leest u Léons enthousiaste verslag van zijn bezoek aan NDT1 in Nijmegen.

We zijn inmiddels bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Het wordt een mooi seizoen. De voorbereidingen hiervoor startten al in januari met het vervaardigen van ‘de seizoenbrochure met het rode hart’. Het leek ons leuk u deelgenoot te maken van ‘The making of’. In woord en beeld kunt u in deze POM proeven hoe de brochure tot stand komt. Hoe de aanvragen voor de loting verwerkt worden en wat er verder allemaal bij de ‘seizoenswisseling’ komt kijken.

Veel POM-plezier, en alvast een heerlijke zomer!

LOES BARKEMA

Voorwoord

2