POM 4

pionier vooruitblik2

pionier vooruitblik2

Nog even een laatste contact met de artiest, via de social media doorgegeven dat we d'r waren en dan was het tijd om aan te schuiven in de zaal. Klein zaaltje, maar toch knus en gezellig.

De voorstelling zelf haakt in op de vorige 2. We leren nu Karin kennen, een nieuwe sport (flitspalen tellen), stoppen met roken, knieën, de onzekerheden over relaties en de diepere kijk op de vraag waarom mensen op zoek zijn naar de echtheid van nieuws.

Een premiere, dat brengt toch wat extra spanning met zich mee lijkt me. Dat bleek ook uit het gesprek dat we na de voorstelling in de VIP ruimte hadden met Kristel. Blijkbaar was er op het laatste moment nog voor een groot deel aan de show gesleuteld. Ik ben dan ook zeer benieuwd hoe de voorstelling gerijpt is in die tijd. Het feit dat er enkele maanden tussen de premiere en het bezoek aan het Parktheater zitten geeft een mooie inzage in de groei van een programma. Tijdens ons gesprek werd ook duidelijk dat Kristel na de premiere nog een druk programma voor de boeg heeft. Nog enkele shows, korte vakantie, even tot Everest base camp klimmen en dan vanaf maart weer verder met de voorstelling.

Oh ja, even iets recht zetten. De finale van het voetbal is niet op 16 mei maar op 9 mei. Dus nu is er geen enkel excuus meer om deze voorstelling op 16 mei niet bij te wonen.

Kristel verzorgt de avondvoorstelling, de pioniers de nazit en er is chocolade: puur, geen melk of witte, als het maar echt is!

CU @parktheater

Johan van Langenhove

MEER OVER DE VOORSTELLING

Kristel zelf aan het woord over haar premiere.

Johan bezocht de premiere van Kristel Zweers' 'Puur' in theater De Nieuwe Doelen te Gorinchem.

Donderdag 19 januari 2012 was een dag die al geruime tijd in mijn agenda gemarkeerd stond. Als Parktheater pionier voor het genre cabaret was dit de dag om mijn pioniersvoorstelling "in het land" bij te wonen. Die dag vond namelijk de premiere van "Puur", het derde programma van Kristel Zweers, plaats in theater De Nieuwe Doelen te Gorinchem. Dus met @marleentweet als gezelschap bepakt en bezakt met camera’s op naar het theater in Gorinchem.

Na een heerlijk hapje eten werden we verwelkomd door de medewerkers van het theater en kregen we zowaar 2 drankbonnetjes voor de aftershow.

LEES VERDER

Johan van Langenhove

Kristel Zweers Puur

woensdag 16 mei

Parktheater Pioniers

vooruitblik II

5