POM3

Park&Pluche

Park&Pluche

Het favoriete gerecht van André van Duin

Spruitjes met spekjes, gekookte

aardappels en draadjesvlees

Spruitjes wassen indien nodig, en de verkleurde blaadjes eraf pellen. Als u grote spruiten heeft gekocht, deze halveren, of misschien wel in vieren snijden.

Daarna afkoken in zout water (zo zout als de zee), beetgaar en om de mooie kleur te behouden terug koelen op ijswater.

Licht gerookt spek in kleine dobbelsteentjes snijden (of kant en klaar kopen) en deze naar voorkeur van uw smaak uitbakken.

Later de spruitjes met een klontje boter en de spekjes opstoven, en op smaak maken met ietwat nootmuskaat zout (voorzichtig ivm de zoute spekjes) en peper.

Aardappels dun schillen (vitamines zitten net onder de schil), even wassen en in gelijke stukken snijden, deze gaar koken in zout water (als je er met een mes inprikt moet de aardappel met gemak van het mes glijden). Deze afgieten en even droog stomen.

Draadjesvlees; deze mooi goudbruin aanbraden, dan wat bouquet erop (in een grove brunoise gesneden, blokjes van 2 bij 2 centimeter wortel, prei, ui, knolselderij) wat tijm, rozemarijn en laurier, afblussen met de rode wijn en een krachtige jus.

Het vlees hierin op klein vuur rustig gaar laten sudderen.

Als het vlees zo gaar is dat het bijna uit elkaar valt, het vlees eruit halen, de saus zeven en in laten koken, zodat u een mooie jus heeft voor over de aardappels!

Ingrediënten voor 4 personen:

500 gram aardappels

250 gram spruitjes

150 gram spek

4 mooie plakken ‘draadjesvlees’ (bij voorkeur van de keurslager)

peper, zout

3 takjes tijm

2 takjes rozemarijn

2 laurierblaadjes

50 gram knolselderij

50 gram winterpeen

50 gram ui

50 gram prei

0,75 liter rode wijn

0,75 liter runderjus

Smakelijk eten!

Chefkok Ralph Drost en sous-chef Mehdi Reshok

Park & Pluche

Chefkok Ralph Drost van restaurant Park & Pluche telefonisch in gesprek met André van Duin.

Het favoriete gerecht van André van Duin

KLIK HIER

Elke maand zet Park & Pluche het favoriete gerecht van een artiest op het menu. Voor de maand januari had het restaurant André van Duin gevraagd: “Ja lekker: spruitjes met spekjes, gekookte aardappels en draadjesvlees”. Chefkok Ralph Drost had telefonisch contact met André en het resultaat staat inmiddels op de menukaart van januari. Eet smakelijk!

Restaurant Park & Pluche

13