POM3

horeca

horeca

“Mensen zijn welkom om het zelf te ervaren.”

Wat vind je zo leuk aan je werk?

“Ik vind de dubbelrol die ik heb heel erg leuk. Het meewerken, het aansturen en het overzicht houden. En het is een baan met veel afwisseling. Ik vind het leuk om het mensen naar de zin te maken en dat ze met een tevreden gevoel naar huis gaan.”

Het mensen naar de zin maken, hoe doe je dat dan?

“Ik probeer toch altijd wel een persoonlijk praatje of een grapje te maken. Of ik ga eventjes naar ze toe om te vragen of ze nog iets willen. Ik vind het persoonlijk contact met de gasten erg belangrijk.”

Je wilt de gasten graag tevreden stellen. Maar wanneer ga jij zelf met een tevreden gevoel naar huis?

“Eigenlijk vooral als de gasten heel tevreden naar huis gaan. Dat mensen met een glimlach en een groet het Parktheater verlaten of als ze nog een complimentje maken. Dat geeft een goed gevoel. En ik vind het ook belangrijk dat het personeel het naar de zin heeft gehad. Dat we gewoon lekker gewerkt hebben!”

En waarom zou een bezoeker volgens jou na afloop nog gezellig een drankje moeten drinken?

“Ik denk dat voor veel mensen een theaterbezoek een avondje uit is. Het is leuk om nog even over de voorstelling na te praten en daar hoort toch wel een hapje en een drankje bij. Er hangt een goede sfeer en soms organiseren we ook wat extra’s zoals een bandje of een DJ. Laatst kwam er een dameskoor na afloop van een voorstelling zingen. Dat is hartstikke gezellig en maakt de avond compleet.”

Op jouw visitekaartje staat, behalve jouw geuzennaam, de spreuk: “Wij bepalen niet wie de gasten zijn, de gasten bepalen wie wij zijn.” Waarom heb je deze spreuk op jouw kaartje laten zetten?

“Ik vind het belangrijk om te luisteren naar wat de gasten belangrijk vinden. Wat hun wensen zijn en wanneer zij het leuk vinden. Het is goed als wij iets nieuws bedenken, maar de gasten moeten dat ook kunnen waarderen. Het is erg handig dat bezoekers tegenwoordig hun reactie op de website kunnen achterlaten, daar kun je al erg veel uit halen. Dan is er voor ons de kans om iets voor de bezoekers te betekenen.”

Gastvrijheidsstrijder van het Parktheater

Aan het woord Annet Wewer

Het horeca personeel staat voor aanvang, in de pauze en na de voorstelling graag voor u klaar om uw avondje uit compleet te maken. Wij geven het woord aan Annet Wewer, die sinds januari 2008 met veel plezier bij Parktheater Eindhoven werkt.

Op Annets visitekaartje staat ‘gastvrijheidsstrijder’. Deze geuzen-

naam geeft precies aan wat Annet wil uitdragen in haar werk: het publiek het naar de zin maken.

Wat is je functie en wat zijn jouw werkzaamheden?

“Ik ben barhoofd van het Theatercafé en de Intermezzo. Ik ben dan vooral bezig met het personeel aansturen, zorgen dat iedereen op de juiste tijd op de juiste plaats is. Ik sta dan zelf ook achter de bar en help mee als dat nodig is, daar ontkom je niet aan als het druk is! Soms ben ik aan het werk als assistent leidinggevende. Dan houd ik ook de garderobe, de zaal, Endinetfoyer en Artiestenfoyer in de gaten om alles soepel te laten verlopen.”

LEES VERDER

Horeca in het Parktheater

11