POM3

inleiding

inleiding

Verder kunt u nog twee voorstellingen ‘nabeleven’ van pioniers Brigitte Steppé en Jan Clemens Lampe : respectievelijk ‘Katja Kabanova’ van Opera Zuid en ‘Life-Live!’ van Conny Janssen Danst.

Als u kinderen heeft, dan weet u hoe graag kinderen lachen. Vaak lachen ze om niks. Als u samen met ze wil lachen, kies dan een van de leuke jeugdvoorstellingen uit die we op pagina 9 voor u geselecteerd hebben. Wat dacht u van ‘Jip & Janneke, de musical’. Of: de heer Bommel en Tom Poes op dreef zien in ‘De nieuwe IJstijd’?

In de nieuwste Parktheaterblog leest u wat lachen

allemaal teweeg kan brengen.

De smaak van lachen al te pakken? Ga dan eens bij Park

& Pluche heerlijk dineren en proeven waar André van Duin zijn vingers bij aflikt. Chef kok Ralph heeft een heerlijk menu samengesteld, gebaseerd op het favoriete gerecht van deze koning van de lach.

Het Parktheater houdt van humor. Hoe meer hoe beter.

Maar zonder u geen lachend publiek.

En zonder lachend publiek geen Parktheater.

Een smakelijke lach gewenst!

Zonder humor geen Parktheater

Februari staat in het Parktheater in het teken van de lach. Op 3 en 4 februari kunnen de lachebekken onder u het hart ophalen tijdens het Dommelsch Cabaret & Comedyweekend. Volgens onze cabaretpionier Michael van Helvoort - die speciaal voor dit weekend afreisde naar het populairste comedytheater van Zuid-Engeland - zorgen de Stand-up UK-voorstellingen in ieder geval al voor topavonden. Of, zoals samensteller van het Stand-up UK-programma Jill Edwards laat weten: "Come Eindhoven! For a good old laugh with some British comedians”.

Nog niet genoeg voorpret? Kijk op pagina 7 hoe cabaretier Leon van der Zanden een exclusief bezoek bracht aan Dommelsch en zich liet onderdompelen in het bier brouwen.

Humor speelt ook een grote rol in de voorstelling van onze jongste danspionier, Janna. Zij interviewde twee dansers van Introdans Ensemble voor de Jeugd, op 1 februari in het Parktheater te zien. Ook musicalpionier Eveliene Sanders, die ‘Next to normal’ op 25 en 26 februari begeleidt, geeft een voorproefje weg. Ze bezocht de musical alvast in Amsterdam en vertelt over haar ervaringen.

Voorwoord

2