POM2

inleiding

inleiding

Opera, dans en… feestdagen

ONTMOETEN

IN HET PARKTHEATER

Muziek en dans staan centraal in dit tweede online magazine van Parktheater Eindhoven. John en Therese de Lange blikken terug op ‘hun’ pioniersavond waarin de a capalla zang van Montezuma’s Revenge centraal stond: vijf mannen met stemmen als muziekinstrumenten. Muziek en theater komen samen in opera: hét genre waarin stemmen emoties vormgeven, zoals in ‘Katja Kabanova’ van Opera Zuid tijdens de pioniersavond van Brigitte Steppé-Chevance op 29 november. ‘Katja Kabanova’ heeft een traditionele setting met moderne elementen. Maar hoe weet u wat voor soort opera u aanspreekt? We hebben de komende acht verschillende opera’s voor u op een rijtje gezet.

Zoals operastemmen emotie uitdrukken, zo hebben dansers een onweerstaanbare drang hun lichaam te laten spreken. De dansers van Conny Janssen Danst doen dat vol overgave in de pioniersvoorstelling van Jan Clemens Lampe op 14 december: Conny Janssen Danst met ‘Life-Live!’. Van dezelfde kwaliteit als Conny Janssen zijn de twee komende dansvoorstellingen in de succesvolle serie ‘Ontroerend Goed’ waarin u voor weinig geld kunt kennismaken met kwaliteitsdans.

Maar december is vooral de maand van feestdagen, warmte en gezelligheid. Daarom ook aandacht voor het Kerstwintercircus, restaurant Park & Pluche en een speciale Cadeaukaart-actie.

Veel plezier in het Parktheater!

welkom...

2